Bernie Sanders zegt in een videoboodschap dat hij wil samenwerken met Hillary Clinton.

De Democratische presidentskandidaat Bernie Sanders richt zich niet langer op de strijd tegen zijn rivale Hillary Clinton. In een videoboodschap zei hij tegen zijn aanhangers dat hij wel doorgaat met zijn campagne. Het doel is nu om te voorkomen dat de Republikeinse kandidaat Donald Trump aan de macht komt.

"De grootste politieke taak die we de komende vijf maanden hebben, is ervoor zorgen dat Trump met overmacht verslagen wordt", zei Sanders. "Ik wil daar op korte termijn mee beginnen."

Sanders sprak nog niet zijn steun uit voor Clinton en heeft de strijd voor de Democratische nominatie officieel nog niet opgegeven. Hij wil de komende tijd ook gebruiken om te vechten voor zijn linkse politieke agenda en om de Democratische Partij te transformeren.

De senator uit Vermont gaf ook aan dat hij wil samenwerken met Clinton. "Zodat de Democratische partij verandert in een partij van jonge werkende mensen en niet eentje van rijke donateurs wordt."

Overtuigend

Eerder deze week won Clinton de laatste voorverkiezing in Washington D.C. overtuigend. Tijdens het tellen van de stemmen spraken Clinton en Sanders anderhalf uur met elkaar, maar wat toen besproken werd, is niet bekendgemaakt.

Over ruim een maand kiezen de gedelegeerden op de partijconventie in Philadelphia de Democratische presidentskandidaat. Hillary Clinton heeft die nominatie op zak.

STER reclame