John Kasich bij een eerdere campagnebijeenkomst AFP

De Republikeinse gouverneur John Kasich stapt uit de race om het Amerikaanse presidentschap, melden Amerikaanse media. Kasich komt later vandaag met een mededeling vanuit zijn thuisstaat Ohio. Als hij inderdaad bekendmaakt dat hij stopt wordt Donald Trump de Republikeinse presidentskandidaat.

Kasich was de laatste overgebleven tegenstander van Trump en hij werd al kansloos geacht. Kasich won alleen in zijn eigen staat Ohio de meeste stemmen. 

Nog geen etmaal geleden stapte Trumps belangrijkste rivaal, Ted Cruz, uit de strijd. Cruz verloor de voorverkiezingen in Indiana en gooide de handdoek in de ring. 

Trump zal het nu hoogstwaarschijnlijk opnemen tegen Hillary Clinton, die een moeizame strijd voert met haar Democratische rivaal Bernie Sanders.

Partijconventie in Cleveland

Veel Republikeinen zijn teleurgesteld dat Trump hun kandidaat wordt. Volgens correspondent Arjen van der Horst zijn er Republikeinen die om die reden op een Democraat zeggen te gaan stemmen. Door beledigingen aan het adres van Latino's en vrouwen is hij bij die kiezers niet populair. Hij zal vanaf nu een verzoenender toon moeten aanslaan, zegt Van der Horst. 

In juli is de Republikeinse partijconventie in Cleveland. Trump zal dan in de eerste ronde worden gekozen. 

STER reclame