Riechedly Bazoer in duel met Sheran Yeini Pro Shots

Ajax heeft de thuiswedstrijd tegen Vitesse met 1-0 gewonnen. De wedstrijd was nog maar 26 seconden oud, toen de eindstand al op het bord stond door een doelpunt van Riechedly Bazoer.

Bazoer kreeg de bal voor zijn voeten, nadat doelman Eloy Room een voorzet van Mitchell Dijks had moeten lossen. De Ajax-fans in de Arena gingen er na die vroege treffer eens goed voor zitten, maar de rest van de wedstrijd kon de belofte van die flitsende start niet waarmaken.

Ajax bleef een kwartier de baas. Daarna werd het minder en viel ook Kenny Tete uit met een enkelblessure. Zijn vervanger was Mike van der Hoorn, die in het centrum ging spelen. Joël Veltman verhuisde naar de rechtsbackpositie.

Vitesse had het meeste balbezit, maar de beste kansen waren voor Ajax. Veltman liet een kans op de 2-0 liggen, een schot van Anwar El Ghazi werd door Room knap tot hoekschop verwerkt en een treffer van El Ghazi werd vanwege buitenspel afgekeurd.

Vitesse voerde na de rust de druk op, zonder kansen te creëren. Ajax loerde noodgedwongen op de counter, wat evenmin veel opleverde. Pas in het slotkwartier was het woord weer aan Ajax, dat nu wel met scherpe tegenstoten kwam. El Ghazi was met een schot dicht bij de 2-0.

STER reclame