Novak Djokovic was oppermachtig op de Australian Open
NOS Sport

'Djokovic is zo goed, hij gaat dat grandslam halen'

Novak Djokovic was op de Australian Open net zo dominant als hij het hele vorige tennisseizoen al was. De Serviër is op dit moment met afstand de beste tennisser ter wereld, vindt ook Tjerk Bogtstra.

"Hij heeft de afgelopen vier jaar gedomineerd en zal dat de komende jaren ook nog doen", zegt de voormalig Davis Cup-captain. "Het is ongelooflijk knap dat hij er iedere keer weer staat."

Djokovic was Andy Murray in de finale in drie sets de baas. Bogtstra: "In de eerste set was direct duidelijk dat Djokovic de bovenliggende partij was. Cruciaal was de tweede set bij 5-5. Murray stond met 40-0 voor, maar verloor toch zijn servicegame. Toen voelde je: Djokovic gaat dit niet meer weggeven. Murray wist dat ook."

Is de Serviër nog wel te kloppen? "Wat dat betreft was de wedstrijd tegen Gilles Simon, die hij in vijf sets won, interessant. Dat is een speler die zelf niet veel doet, neutrale ballen slaat. Djokovic moest toen zelf heel veel doen, terwijl hij een counterspeler is. Dat vond-ie lastig."

  • ANP Pro Shots
    De huidige Davis Cup-coach Jan Siemerink en de voormalig Davis Cup-coach Tjerk Bogtstra

Djokovic gaat wederom proberen alle grandslamtoernooien in één jaar te winnen. Kan hij dat? "Tuurlijk kan hij dat!", aldus Bogtstra. "Het gaat om Parijs; alleen Roland Garros won hij nog niet. Op gravel kunnen meer spelers van hem winnen. Maar hij is zo goed, zo fit en mentaal zo sterk, hij gaat het halen. Volgend jaar zou ook nog kunnen."

Ook voor de Serviër zelf is Roland Garros dit jaar het grote doel: "Ieder jaar kom ik er dichterbij." En als hij inderdaad het Calender Slam wint, heeft hij er ook al een naam voor: "Djoker Slam. Die is niet slecht, dat wordt 'm."

Hoogtepunten

Heeft Bogtstra buiten de dominantie van Djokovic wel genoten van de Australian Open? "Wisselend. Je hoopt op verrassingen. De winnares bij de vrouwen, Angelique Kerber, was leuk om te zien. Ook Roger Federer heeft weer heel goed tennis laten zien, maar hij komt echt tekort tegen Djokovic."

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl