#PrayForParis werd massaal gebruikt om steun te betuigen AFP

De meestgebruikte hashtag op Twitter in Nederland is net als vorig jaar #vacature. Ook de rest van de wereld gebruikte Twitter om een baan te vinden, wereldwijd staat #jobs op één. Andere hashtags die in Nederland vaak werden gebruikt zijn #voetbal, #ZZP en #pgbalarm. Dat blijkt uit de lijst van meest gebruikte hashtags op Twitter.

Ook onderwerpen uit het nieuws zijn op Twitter veel besproken. In Nederland ging het het meest over #Syria en #PVV. Wereldwijd stonden #Quran en #ISIS op nummer twee en drie als het ging om het nieuws van het afgelopen jaar.

#PrayForParis

Bij belangrijke gebeurtenissen werd Twitter massaal gebruikt om steun te betuigen. Het was wereldwijd het jaar van #PrayForParis (na de aanslagen in Parijs), #JeSuisCharlie (na de aanslag bij Charlie Hebdo) en #BlackLivesMatter (na doden door politieschoten in de VS). 

Ook voor de vluchtelingencrisis werd een hashtag in het leven geroepen, #RefugeesWelcome. 

Het bericht wat het meest geretweet werd, kwam van Harry Styles. Het bandlid van One Direction plaatste een bericht nadat bekend werd dat Zayn Malik uit de band stapte. Het bericht waarin hij zijn fans bedankte werd meer dan 700.000 keer geretweet. 

De nummer twee op de lijst van berichten die het vaakst geretweet werden komt van Zayn Malik zelf. Hij schreef trots te zijn op de band. Dat bericht werd ruim 550.000 keer gedeeld. 

STER reclame