Pro Shots

Na het 1-1 gelijkspel bij FC Groningen probeerde Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst het puntenverlies van zijn ploeg van de zonnige kant te bekijken. "We hebben een kans laten liggen, maar zijn wel dichter bij Ajax gekomen."

Bij Dirk Kuijt overheerste de teleurstelling. "De eerste helft was gewoon ondermaats. We wilden het te veel voetballend oplossen, maar dat was vandaag op dit veld niet mogelijk."

Bij een overwinning hadden de Rotterdammers, die het duel met tien man eindigden, zich naast Ajax aan kop van de eredivisie genesteld. Nu is het gat met de Amsterdammers teruggelopen tot twee punten.

"Vooraf weet je dat je het gat kan dichten", gaat Van Bronckhorst verder. "De stap naar het moeten winnen ging niet goed, die stap moeten we dus nog maken. Dat ligt aan de druk, niet aan de instelling."

Stiekem

Ook hij vond de eerste helft niet goed. "Ik miste strijd, lef en de drang naar voren. We moesten schakelen toen we een man minder kwamen, maar toen was er opeens wel strijd."

Kuijt: "Na de in mijn ogen terecht rode kaart gingen we stiekem op zoek naar de winst."

Balen om Vilhena

Drie minuten voor tijd miste Tonny Vilhena een reuzenkans voor Feyenoord. "Op dat soort momenten wacht je", baalt Van Bronchorst. "Jammer, maar helaas", besluit Kuijt.

STER reclame