Dirk Kuijt. Eljero Elia en Kenneth Vermeer

Feyenoord profiteert niet van misstap Ajax

Feyenoord heeft niet kunnen profiteren van de misstappen van PSV (gelijkspel) en Ajax (nederlaag). Het kwam bij FC Groningen met tien man niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Bij een overwinning hadden de Rotterdammers zich naast Ajax aan kop van de eredivisie genesteld. Nu is het gat met de Amsterdammers teruggelopen tot twee punten.

Euroborg onneembare vesting

Groningen, dat in de Euroborg zes van de zeven competitieduels gewonnen had, kwam halverwege de eerste helft op voorsprong en dat was op basis van inzet en scherpte verdiend: Michael de Leeuw scoorde in de rebound, nadat Hedwiges Maduro uit een voorzet van Simon Tibbling op de paal had gekopt.

Dat Groningen voor rust niet nog eens scoorde, was vooral de verdienste van doelman Kenneth Vermeer, die tot twee keer toe de voor Maduro ingevallen Jesper Drost van scoren afhield.

Jan-Arie van der Heijden krijgt de rode kaart
    Michael de Leeuw heeft Groningen op 1-0 gezet
    Dirk Kuijt nam de gelijkmaker voor zijn rekening

Feyenoord had nog weinig laten zien, maar kwam kort na de pauze wel langszij dankzij Dirk Kuijt, die na een voorzet van Jens Toornstra via het been van Hans Hateboer binnenschoot.

De vreugde over de gelijkmaker was van korte duur, want de Rotterdammers stonden even later met tien man toen Jan-Arie van der Heijden de doorgebroken Drost vloerde. Groningen ging daarna fel op jacht naar de winst, al vloeiden de krachten langzaam weg bij de thuisploeg.

In de slotfase nam Feyenoord ook nog even het heft in handen en Tony Vilhena kreeg een uitgelezen kans op de 2-1, maar met de hoek voor het uitkiezen schoot hij de bal recht op doelman Sergio Padt af.