Kai Verbij kent een sterk weekend in Inzell
NOS Schaatsen

Verbij sluit sterk weekend af met brons op 500 meter

Kai Verbij heeft in Inzell een sterk weekend bekroond met een bronzen plak op de tweede 500 meter. De 21-jarige sprinter snelde in de vijfde rit naar 34,80 en moest alleen Artur Was (eerste) en Alex Boisvert-Lacroix (tweede) voor zich dulden.

De Pool Was won de 500 meter in 34,65. Hij versloeg in een direct duel Boisvert-Lacroix uit Canada, die met 34,74 de tweede tijd noteerde. Het Canadese slotduo William Dutton (35,04) en Gilmore Junio (34,83) kwamen niet aan de tijd van Verbij, waardoor de Nederlander als derde eindigde.

Verbij sluit met de bronzen plak een uitstekend weekend af. Op de 1.000 meter werd hij ook al derde. Het zijn zijn eerste podiumplaatsen in de wereldbeker. Vorig seizoen maakte hij zijn debuut op het hoogste niveau.

Ook in de wereldbekerstand doet Verbij het goed. Hij staat met nog twee 500 meters voor de boeg als beste Nederlander genoteerd. Verbij is achtste met 195 punten, 31 punten meer dan Ronald Mulder. De best geklasseerde Nederlander na vier wereldbekers is zeker van een WK-ticket.

Uitslag tweede 500 meter mannen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl