Marrit Leenstra staat het voor eerst dit seizoen op het podium bij een individuele afstand
NOS Schaatsen

Eindelijk weer podiumplaats voor Leenstra, Bowe wint

Het stuivertje wisselen tussen Brittany Bowe en Heather Richardson heeft in Inzell een vervolg gekregen. Op de 1.500 meter bij de wereldbekerwedstrijden in Zuid-Duitsland greep Bowe dit keer de zege voor Richardson. Marrit Leenstra eindigde als derde.

Bij de eerste wereldbeker in Calgary wist de 27-jarige Amerikaanse ook te winnen voor haar landgenote, maar in Salt Lake City was het Richardson die de overwinning opeiste. Dit deed ze overigens zeer overtuigend in een wereldrecord.

Wereldbeker Inzell: samenvatting 1.500 meter (v)

Bowe zegevierde in Inzell in 1.54,68. Richardson kwam in 1.54,94 over de eindstreep. Het zijn tijden die momenteel alleen door de twee Amerikaanse vrouwen worden gereden. De overige rijdsters kunnen vooralsnog niet het niveau halen van de vrouwen die indruk maken op de 500, 1.000 en 1.500 meters.

De titel 'the best of the rest' was dit keer voor Marrit Leenstra. Voor de Nederlandse was het dit wereldbekerseizoen haar eerste podiumplaats op een individuele afstand. Ze finishte in 1.55,79. In de voorlaatste rit versloeg de rijdster van Team Corendon Martina Sábliková, die dit seizoen al twee keer derde was geworden op de 1.500 meter.

Leenstra: ik weet niet of ik wel wil allrounden

Wereldbekerklassement

Leenstra doet goede zaken in het wereldbekerklassement. De beste Nederlander van iedere afstand verdient een startbewijs voor de WK afstanden in Kolomna. Leenstra (180 punten) heeft met nog één wedstrijd in Heerenveen voor de boeg een ruime voorsprong op de tweede Nederlander, Marije Joling (113 punten).

Uitslag 1.500 meter vrouwen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl