Jokelyn Tienstra ProShots

Oud-keepster van het Nederlands handbalteam Jokelyn Tienstra is in haar Duitse woonplaats Xanten overleden. Tienstra is 45 geworden, ze overleed aan de gevolgen van een hersentumor. Tienstra gold als één van de allerbeste keepsters van Nederland ooit. Daarnaast was de geboren Friezin een uitmuntend kaatsster.

Op het WK handbal van 2005 in Sint-Petersburg werd de 175-voudig international vijfde met Oranje, het beste resultaat van Nederland ooit. Een persoonlijk hoogtepunt van haar carrière was tijdens het WK 1999. In een volle hal in Stavanger was Tienstra de uitblinkster in het met 24-18 gewonnen duel met de latere kampioen Noorwegen.

Een aantal reddingen van Tienstra op een rij

Hoofd van HandbalAcademie

In clubverband speelde ze op het hoogste niveau in Nederland, Noorwegen, Denemarken, Spanje en Duitsland. Nadat ze in 2008 op de Duitse snelweg een epileptische aanval had gekregen, werd de tumor vastgesteld. In 2009 onderging ze een operatie.
Ze vocht zich terug en was bij het handbalverbond als talentencoach en keeperstrainster actief. Haar laatste functie was hoofd van de HandbalAcademie.

Reportage over Jokelyn Tienstra en haar ziekte

STER reclame