Michel Mulder eerder deze maand bij de KNSB Cup ANP Pro Shots

Michel Mulder is nog zoekende naar zijn vorm. Maar de snelle tijden in Calgary en Salt Lake City schrikken de olympisch kampioen niet af. "Het is niet zo dat ik denk dat het onmogelijk is wat er in Calgary en Salt Lake City is gebeurd. Ik weet dat ik het ook kan. En ik hoef niets aan mijn techniek te veranderen."

Mulder wist zich niet te plaatsen voor de wereldbekerwedstrijden en dus moest hij zondag zijn rondjes rijden bij de Holland Cup in Hoorn. Natuurlijk had hij dat graag anders gezien. "Ik was liever daar geweest", zegt Mulder, verwijzend naar de wedstrijden in Noord-Amerika. "Het is wel eens beter met mij gegaan. Het is moeilijk. Vooral deze periode, als je de snelle tijden ziet."

'Genieten van wedstrijden'

De tweelingbroer van Ronald Mulder doet er momenteel alles aan om in december, als de NK afstanden worden verreden, weer in topvorm te zijn. "Ik ben zelf nog een beetje zoekende. En tot die tijd moet ik genieten van de wedstrijden."

Michel Mulder is hoopvol: ik weet dat ik het kan

Pavel Koelizjnikov reed vrijdag als eerste man een 33'er. De 21-jarige Rus noteerde 33,98. Een tijd die Mulder ook denkt te kunnen te schaatsen.

'In december weer topvorm'

Mulder: "Ik zat in Hoorn ruim twee seconden boven het wereldrecord. Vreselijk natuurlijk. Hoewel de baan in Hoorn niet te vergelijken is met de baan in Salt Lake City, zit ik er wel te ver vanaf."

Toch voelt Mulder zich niet te groot voor een wedstrijd in Hoorn. "Nee. Ik denk niet: 'wat doe ik hier?' Ik ben juist op zoek naar het goede gevoel op het ijs. En ik hoop in december weer in topvorm te zijn."

STER reclame