Verdachte Mark M. Facebook

In Veldhoven is een 37-jarige man opgepakt op verdenking van omkoping. Hij is een bekende van de politie. De crimineel zou informatie hebben gekocht van politiemol Mark M. Dat heeft het OM bekendgemaakt. 

De verdachte kwam in beeld tijdens het onderzoek naar de 28-jarige M. Welke informatie de man uit Veldhoven heeft gekocht, wordt nog onderzocht. Twee huizen in Veldhoven en Geldrop zijn doorzocht. Daarbij zijn administratie, gegevensdragers en mobiele telefoons in beslag genomen.    

Volgens een journalist van NRC Handelsblad heeft de politie de deur van het huis in Geldrop opgeblazen om iemand te kunnen arresteren, maar die verdachte was er al vandoor. 

Vertrouwensfunctie

Mark M. had vier jaar lang toegang tot allerlei politiesystemen. Hij had een vertrouwensfunctie bij de Nationale Recherche, terwijl hij nog niet gescreend was. Dat bevestigde korpschef Bouman afgelopen maand.

M. had de benodigde formulieren voor de screening niet ingevuld. Toen hij dat uiteindelijk wel had gedaan en geen Verklaring van Geen Bezwaar kreeg, werd hij overgeplaatst naar een andere afdeling, maar hij had nog steeds toegang tot alle systemen.

STER reclame