Nemanja Gudelj (links) en Jeffrey Gouweleeuw

Gudelj schiet AZ langs Cambuur

AZ heeft de uitwedstrijd tegen sc Cambuur gewonnen. De nummer vijf van de ranglijst versloeg de nummer zes met 2-0. Aanvoerder Nemanja Gudelj tekende voor beide treffers.

Na een onrustig en rommelig eerste kwartier kreeg Cambuur de eerste echte kans. Michiel Hemmen nam AZ-doelman Esteban onder vuur en uit de rebound volleerde Sander van de Streek net naast.

De eerste vermeldenswaardige doelpoging van AZ diende zich pas na een half uur aan. Muamer Tankovic stuurde Aron Jóhannsson de diepte in, die recht op doelman Leonard Nienhuis schoot. Net voor rust kwam AZ alsnog op voorsprong via Gudelj, die een strafschop benutte na een ongelukkige handsbal van Calvin Mac Intosh.

Prachtige save Esteban

De eerste tien minuten van de tweede helft boden meer vermaak dan de hele eerste helft. Het begon met een prachtige save van doelman Esteban op een kopbal van Hemmen. Kort daarna schoten Tankovic en Johansson aan de andere kant net naast, waarna Gudelj er van dichtbij 2-0 van maakte. Het was zijn vijfde treffer in vijf wedstrijden.

Cambuur deed daarna nog wel zijn best om de score een draaglijker aanzien te geven. Maar AZ kwam amper meer in de problemen en kon de wedstrijd achteroverleunend uitspelen. Tankovic miste in de slotfase nog een opgelegde kans en Hupperts volgde daarna zijn voorbeeld. Esteban hield de nul vast door Albert Rusnák van scoren af te houden.