Hensley Meulens NOS

Vorig jaar stond hij nog te juichen, toen San Francisco Giants zich in de World Series de meerdere toonde van Kansas City Royals. Dit keer volgt Hensley Meulens, behalve bondscoach van de Nederlandse ploeg ook slagcoach bij de Giants, de apotheose van het Amerikaanse honkbalseizoen vanaf een afstandje.

Dat New York Mets en opnieuw Kansas City Royals het tot de grote finale hebben geschopt, verbaast de 48-jarige trainer niets. "Die twee teams hebben ontzettend goed gespeeld, vooral de laatste paar maanden. En dan speciaal de Mets, die net als wij in de National League uitkomen. We hadden een succesvolle serie tegen ze, maar je kon zien dat de jongere werpers onderweg waren om heel goed te worden. En dat is ook gebeurd in de de tweede helft van het seizoen."

In balans 

De Royals dolven een jaar geleden het onderspit tegen de Giants. "Een jonge groep, met veel energie. Je wist: die gaan heel goed worden. En dat is ook gebleken dit jaar."

Dat belooft veel goeds voor de World Series, meent Meulens. "Beide teams zijn in balans. Dat zag je al in de eerste wedstrijd. Veertien innings. Als ik zit te kijken, denk ik: wow! Maar ik denk dat er in de selectie van de Royals iets meer diepte zit. Daarom verwacht ik dat zij aan het eind kunnen zeggen dat ze kampioen zijn." 

Meulens tipt de Royals als nieuwe kampioen

STER reclame