NOS Sport

Openingswedstrijd World Series pas na 14 innings beslist

Langste openingswedstrijd ooit in de World Series

De eerste wedstrijd in de World Series was er één om niet snel te vergeten. Pas na veertien innings kwam er een winnaar en die heet Kansas City Royals. In de langste openingswedstrijd in de geschiedenis van de honkbalfinale in de Verenigde Staten bleven de Royals voor eigen publiek New York Mets de baas.

Het begon al goed voor de Royals. De allereerste bal van Alcides Escobar was een 'inside the park' homerun - een homerun waarbij de bal niet over de muur in de tribunes belandt. Volgens de Amerikaanse statistici was dat sinds 1929 niet voorgekomen.

Hoofdrol Hosmer

Eric Hosmer dreigde de schlemiel van de avond te worden, maar groeide uit tot de held. In de achtste inning maakte hij een grote fout, waardoor de Mets op 4-3 kwamen. Door een homerun van Alex Gordon in de negende inning dwongen de Royals toch nog extra innings af, waarna Hosmer met een opofferingsslag in de veertiende inning het beslissende punt binnensloeg.

Voor Royals-werper Edinson Volquez was het een avond van uitersten. Enkele uren voor de wedstrijd overleed zijn vader, maar dat kreeg hij pas na zijn optreden (zes innings, drie runs tegen) te horen.

De tweede wedstrijd in Kansas City wordt op woensdagavond (Amerikaanse tijd) gespeeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl