Albert Rusnák houdt Willem II-speler Frank van der Struijk van zich af

Groningen pakt in slotfase toch nog de volle buit

Groningen heeft zijn vierde overwinning van het seizoen geboekt. In de eigen Euroborg boekte het na een tumultueuze slotfase een benauwde 2-1 zege op Willem II.

Na een moeizaam begin, met veel balverlies aan beide zijden, raakte Groningen aan de hand van de bedrijvige Albert Rusnák stilaan op stoom. Het eerste gevaar kwam ook van Rusnák, na tien minuten, toen hij met een schot in de korte hoek doelman Kostas Lamprou aan het werk zette.

Halverwege de eerste helft stond Rusnák ook aan de basis van de 1-0 voor Groningen. Hij bereikte met een goed getimede dieptepass Mimoun Mahi en die faalde niet toen hij oog in oog met Lamprou kwam te staan (vijfde competitetreffer).

Willem II kwam amper in het stuk voor al schoot Robbie Haemhouts kort voor de pauze voorlangs.

Willem II langszij na eigen doelpunt

Er gebeurde na rust 25 minuten lang nagenoeg niets, maar de slotfase was het bekijken meer dan waard.

Eerst zette Hedwiges Maduro Bryan Linssen vrij voor Lamprou, maar die schoot de bal recht op de keeper af. In de 85ste minuut kwam Willem II langszij, toen Ettiënne Reijnen in de kluts de bal in het eigen doel werkte.

De Tilburgers leken een punt te gaan pakken, maar invaller Danny Hoesen maakte één minuut later uit de draai op wonderschone wijze alsnog de winnende voor de Groningers.