Kenny Tete poseert tegen de achtergrond van Astana
NOS Voetbal

Tete in de basis? 'Ik ben de enige rechtsback, dus...'

De slingers kunnen uit in huize Tete. Morgen wordt Kenny Tete in Kazachstan 20 jaar en een dag later lijkt de Ajacied in Astana zijn debuut te gaan maken in het Nederlands elftal.

"De kans wordt groter en groter. Ik ben de enige rechtsback, dus...", zegt Tete, die Daryl Janmaat geblesseerd zag afhaken. Eigenlijk kunnen we die basisplaats al invullen? "Zo goed als."

Tete gaat uit van een basisplaats in Oranje

Uitschakelen

Tete voelt het vertrouwen van bondscoach Danny Blind. "Hij weet hoe ik het altijd invul en hij heeft me niet voor niets opgeroepen. Ik moet gewoon mijn spel spelen. Dan komt het vanzelf."

Wat is zijn spel dan? "Verdedigen. Ik sta niet voor niets rechtsback..." Nieuwe poging. Wat voor soort verdediger is hij dan? "Ik ben van een man uitschakelen. Af en toe kan ik een mooie pass geven, maar ik kom weinig op."

Ik had liever op gras gespeeld. Maar het is kunstgras hier, dat is nou eenmaal zo.

Kenny Tete

Hopen op El Ghazi

Tete hoopt dat ook zijn Ajax-ploeggenoot Anwar El Ghazi ("we zijn op elkaar ingespeeld") debuteert, maar nog meer hoopt hij natuurlijk dat Nederland naar het EK gaat.

"Ik heb er alle vertrouwen in dat we het EK halen. We moeten gewoon onze wedstrijden winnen en dan afwachten wat Turkije doet", zegt de verdediger.

Het beloven dus een paar mooie dagen te worden voor Tete. Er is alleen één maar: "Ik had liever op gras gespeeld. Maar het is kunstgras hier, dat is nou eenmaal zo."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl