Henk Fraser
NOS Voetbal

ADO-trainer Fraser verlengt contract met een jaar

Het contract van trainer Henk Fraser met ADO Den Haag wordt met een jaar verlengd. Dat maakte de club vrijdagochtend bekend op een ingelaste persconferentie.

De verbintenis van de 49-jarige Fraser, die sinds februari van 2014 in dienst is van ADO, liep na dit seizoen af.

Fraser staat met ADO op de dertiende plaats in de eredivisie, de plek waarop de club vorig seizoen eindigde. Van de eerste zeven competitiewedstrijden van dit seizoen werd er slechts één gewonnen.

Hongbo

De afgelopen week stond in Den Haag in het teken van de aanstelling van de Chinese assistent-trainer Gao Hongbo. Volgens eigenaar Hui Wang zal Hongbo gaan fungeren als rechterhand van Fraser, maar de club ontkende het nieuws.

Hongbo zag ADO afgelopen weekend vanaf de tribune met 3-3 gelijkspelen tegen Excelsior.

Vierkant

Algemeen directeur van ADO Jan Willem Ligt beargumenteert de contractverlenging: "ADO Den Haag heeft altijd veel vertrouwen in Henk Fraser gehad. We staan vierkant achter Henk. Voor de continuïteit en stabiliteit van de club is het heel belangrijk dat hij langer bij de club blijft. Daarom blijft hij hoofdtrainer, met de nadruk op 'hoofd', tot de zomer van 2017."

Tevreden mens

Fraser zelf is uiteraard ook content met zijn langere verbintenis: "Ik was al langer in gesprek over continuering van de samenwerking. Het werd vrij snel duidelijk dat we met elkaar verder wilden. Ik ben dan ook een tevreden mens dat ik minimaal nog één seizoen langer bij deze club mag blijven werken. De uitdaging hier gaf de doorslag."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl