Tom Dumoulin Pro Cycle Shots

Een Nederlander heeft kans om een grote ronde te winnen. Of Tom Dumoulin (Giant-Alpecin) zondag daadwerkelijk Joop Zoetemelk (1980) opvolgt, valt nog te bezien, maar wielerploeg Lotto-Jumbo is bereid hem in het slot van de Vuelta daarbij te helpen. Waar mogelijk.

"Wij hopen van harte dat Tom de tijdrit wint, dat hij in het rood komt en dat we hem kunnen verdedigen", zegt Lotto-Jumbo-ploegleider Merijn Zeeman, die opvallend genoeg al van "we" spreekt.

'Lotto-Jumbo en Giant zijn twee teams die elkaar wel wat gunnen'

Gunnen

"Tom en Giant snappen heel goed dat wij hier vooral zijn om zelf dingen te laten zien. Maar Lotto-Jumbo en Giant zijn twee teams die elkaar wel het een en ander gunnen. Waar het kan gaan we ze natuurlijk helpen", licht Zeeman toe.

Wij hopen van harte dat Tom de tijdrit wint, dat hij in het rood komt en dat we hem kunnen verdedigen.

Lotto-Jumbo-ploegleider Merijn Zeeman

Controleren tussen de bergen

Of Dumoulin ook daadwerkelijk iets heeft aan de helpende hand van zijn Nederlandse collega's, valt volgens Zeeman nog te bezien. "Als we het hebben over het controleren van etappes is Giant natuurlijk kwetsbaar in de bergen. Dat geldt voor ons ook. Dus het zal in de stukken daartussen zijn waar we iets kunnen betekenen, om de boel onder controle te houden. Maar als er bergop een gat dichtgereden moet worden dan kunnen wij hem ook niet helpen, ben ik bang."

Dumoulin was best blij met de woorden van Zeeman, maar wil zich nog niet rijk rekenen. "Leuke woorden. Eerst maar eens de tijdrit rijden en dan kijken hoe we ervoor staan."

De tijdrit over 38,7 kilometer rond Burgos is morgen vanaf 16.00 uur live te volgen bij de NOS, zowel op NPO 1 als NOS.nl.

STER reclame