Andy Murray won eindelijk weer eens van Novak Djokovic
NOS Sport

Murray houdt Djokovic van vijfde masterstitel af

Andy Murray heeft voor de derde keer in zijn loopbaan het mastertoernooi van Montreal op zijn naam geschreven. De Schot, die het toernooi eerder in 2009 en 2010 won, klopte op het Canadese hardcourt in een hoogstaande finale eindelijk weer eens zijn angstgegner Novak Djokovic: 6-4, 4-6, 6-3.

Het was alweer hun 28ste ontmoeting en Djokovic leidde met 19-8. Murrays laatste zege dateerde van 2013, toen hij tot grote vreugde van het Britse volk Wimbledon won.

Acht nederlagen volgden sindsdien en vier daarvan waren dit jaar. Slecht een enkele keer won Djokovic in straight sets.

Novak Djokovic verloor nog niet eerder op een masterstoernooi in 2015

Zeventien minuten

Murray begon agressief aan de beslissende derde set en kwam op 3-1. Een game later werkte hij in een game van ruim zeventien minuten en 26 punten zes breakpoints weg. Het bleek een cruciale game.

Op 5-2 liet Murray drie matchpoints liggen en een game later moest hij twee breakpoints wegpoetsen. Op zijn vijfde wedstrijdpunt sloeg Murray, na een backhandfout van Djokovic, eindelijk toe.

Murray verslaat Djokovic in finale Montreal

Eerste nederlaag

Voor Djokovic is het pas zijn eerste nederlaag op een masterstoernooi dit jaar. Eerder in 2015 won Djokovic de toernooien van Indian Wells, Miami, Monte Carlo en Rome. Voor het toernooi van Madrid meldde hij zich af.

Djokovic verloor tot nog toe pas vier keer dit seizoen. Naast Murray wisten alleen Ivo Karlovic, Roger Federer en Stan Wawrinka hem te verslaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl