De 18-jarige Laura Aarts kan er nog niet bij met haar hoofd, nadat ze de beslissende strafworp in de halve finale van het WK stopte. "Ik ben nog heel jong en dan nu al in de finale van zo'n groot toernooi staan, ongelooflijk!" 

Voor het eerst sinds zeventien jaar staan de waterpolodames weer in de finale. In een zinderend duel werd Italië verslagen. De Nederlandse waterpolosters verspeelden een voorsprong van maar liefst 5-1. 

Die stand was vooral te danken aan Maud Megens, die uitblonk met vier treffers. Maar toen het uitdraaide op strafworpen, kon Megens de bal niet in de touwen krijgen. "Ik mag God op mijn blote knieën danken dat wij Aarts hebben. Sorry aan iedereen."

Havenga: penalty's totaal niet nodig

Explosie van energie

Naarmate de wedstrijd vorderde, werd Aarts steeds belangrijker met goede reddingen. En de laatste was natuurlijk de belangrijkste, vindt de keepster. "Je stopt die penalty en dan besef je dat je naar de finale gaat. Een explosie van energie kwam er los."

Bondscoach Arno Havenga baalde van de strafworpen. "Dat was echt totaal niet nodig. Wij waren veel beter. Gelukkig is het goed gekomen."

STER reclame