De zomercolumn van vanochtend, over de Franse lunchbonnen, was de laatste van 2015. De afgelopen weken maakten onze verslaggevers en correspondenten 45 zomercolumns. Over de Spaanse liefdeskaravaan, een indoor-camping in Alkmaar en een een 'woedekamer' in Berlijn, waar je alles kort en klein mag slaan. 

Hieronder kun je de vijf best bekeken zomercolumns nog eens terugkijken (voor app-gebruikers staan de de video's bovenin). Met op één die column van NOS op 3-verslaggever Arlene Gelderblom, die een Nederlands drankje onderzocht dat de hele wereld verovert. Ze moest er wel veel voor drinken...

Nederlands drankje blijkt internationaal populair

Lang, kort, vooral op de kin of helemaal zonder snor: in het Midden-Oosten luistert een baard nogal nauw. Hij bepaalt bij welke groep je hoort, vertelde correspondent Sander van Hoorn vanuit de kappersstoel.

Zomercolumn: de 'baardologie' van het Midden-Oosten

Spanje-correspondent Jessica van Spengen ging kijken in het dorpje Ador. Daar is het 's middags muisstil; de siësta is bijna verplicht.

Zomercolumn: hier is slapen bijna verplicht

Zon in overvloed in Australië, ook in de winter. De meeste Nederlanders zouden ervan genieten. Maar veel Australiërs zoeken juist de schaduw op. De reden daarvan is even simpel als vervelend, merkte correspondent Robert Portier op Bondi Beach in Sydney.

Zomercolumn: oppassen voor de Australische zon

En verslaggever Ardy Stemerding dook in de wereld van weer-apps, omdat hij er zelf ook een beetje verslaafd aan is.

Zomercolumn: zinloze weersvoorspellingen checken

STER reclame