Titelverdedigers Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen zijn verrassend uitgeschakeld op de WK beachvolleybal. De Nederlanders gingen in de tweede ronde in twee sets onderuit tegen het als elfde geplaatste Braziliaanse duo Álvaro Filho en Vitor Felipe: 19-21 en 23-25.

Beide koppels waren in het begin van de partij in Rotterdam in balans, maar halverwege de set zakten Brouwer en Meeuwsen weg en namen de Brazilianen een voorsprong. Bij 20-15 kregen Filho en Felipe vijf setpoints, waarvan de Nederlanders er vier wisten weg te werken. Maar dat was er eentje te weinig en het setverlies was een feit.

In de tweede set liep de spanning bij de Nederlanders, met de dreigende uitschakeling, hoog op en was hun bekende 'powervolleybal' slechts bij vlagen te zien. Geen van beide teams wist verder dan twee punten uit te lopen. De titelverdedigers hadden op 20-19 en 23-22 nog twee setpoints, maar de Brazilianen trokken met hun tweede matchpoint aan het langste eind: 23-25.

Twee jaar geleden pakten Brouwer en Meeuwsen in Polen nog verrassend de wereldtitel. Een van hun Braziliaanse tegenstanders in die WK-finale was Álvaro Filho, die vandaag dus revanche wist te nemen in Rotterdam.

STER reclame