Max Verstappen blij met achtste plaats en WK-punten in Oostenrijk
NOS Sport

Verstappen zeer tevreden met achtste plaats

Max Verstappen kon zijn jubelstemming zondag moeilijk verbergen. De achtste plaats in de grand prix van Oostenrijk en de daarmee verdiende vier punten voor het WK brachten de pas 17-jarige Nederlander in een opperbeste stemming. Dat hij in de slotfase de aanvalsgolf van Pastor Maldonado op de zevende plaats niet meer kon weerstaan, kon de pret bij de Toro Rosso-coureur ook niet drukken.

Groot verschil

"We mogen hier heel blij mee zijn", keek hij terug op het mooie resultaat. "De auto was geweldig, eindelijk weer in de punten", jubelde hij bij Sport1. Verstappen had alles gegeven om de zevende plaats vast te houden, maar het verschil in vermogen maakte dat tot een onmogelijke opdracht. "Het verschil met Maldonado op het rechte stuk was best groot."

Dat de coureur uit Venezuela bij zijn pogingen Verstappen te passeren zelf bijna van de baan knalde, was Verstappen ook niet ontgaan. "Hij zat ineens wel heel erg dicht op me.''

Banden versleten

Het verschil in vermogen bepaalde de uitslag. "De auto lag hier echt goed op het circuit. Helaas kwamen we op de rechte stukken tekort. Aan het einde van de race was ik zo aan het pushen om Maldonado achter me te houden, dat mijn banden versleten waren."

Verstappen, die komend weekeinde nog een demonstratie geeft tijdens Italia a Zandvoort, kijkt uit naar de grand prix van Groot-Brittannië. Het circuit van Silverstone ligt hem wel. "Ik ken het uit de Formule 3. Het heeft minder lange stukken. Daar kijk ik naar uit."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl