Formule 1-baas Bernie Ecclestone wil dat de regels simpeler worden in de Formule 1.
NOS Sport

Ecclestone wil vereenvoudiging regels Formule 1

De huidige regelgeving in de Formule 1 moet simpeler. "De fans begrijpen er niets van", is de mening van Bernie Ecclestone. De 84-jarige commerciële baas van de koningsklasse in de autosport gaf na de kwalificatie voor de grand prix van Oostenrijk aan dat er veranderingen moeten komen.

"Niet over de witte lijn, dit mag niet, dat mag niet, als je de motor vervangt moet je twintig plaatsen terug. Dat begrijpt niemand", zei Ecclestone.

Zware straffen

De uitspraken van de Brit volgen op de straffen voor bijvoorbeeld het McLaren-duo Fernando Alonso en Jenson Button. Die moeten door allerlei aanpassingen aan de bolides in Oostenrijk 25 plaatsen terug bij de startopstelling. Met twintig bolides aan de start kan dat niet, waardoor er ook nog verschillende tijdstraffen tijdens de grand prix moeten worden uitgezeten.

Dit seizoen mogen de teams maar vier motoren inzetten. Wie dat aantal overtreft, krijgt straf. Ecclestone is van mening dat de problemen voortkomen uit de complexiteit van de V6 turbo hybride krachtbron.

Dominantie Mercedes

Sinds de introductie van de krachtbron vorig jaar is Mercedes dominant met Lewis Hamilton en Nico Rosberg. Ferrari lijkt dit seizoen aansluiting te krijgen, maar Honda en Renault hebben grote problemen om een goede motor af te leveren.

"Er zijn altijd mensen met veel geld en mensen met veel minder geld. Dat is altijd zo geweest in de Formule 1, maar het is wel jammer dat één team zo dominant is'', gaf Ecclestone aan. Hij reageerde daarmee op opmerkingen van Red Bull-eigenaar Dietrich Mateschitz, die veel kritiek had op de huidige gang van zaken in de Formule 1 en dat de sport aantrekkelijker moet worden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl