Japan naar WK-finale door laat eigen doelpunt Engeland

WK voetbal vrouwen: Japan-Engeland

De Japanse voetbalsters hebben ten koste van Engeland de finale bereikt van het WK in Canada. De eerdere beul van Oranje won in Edmonton met 2-1. Diep in blessuretijd maakte Engeland zelf een einde aan de WK-droom door de bal in eigen doel te schieten.

De Japanse vrouwen kwamen in de eerste helft via een penalty van Aya Miyama op 1-0, maar konden niet lang van de voorsprong genieten. Enkele minuten later was het alweer gelijk door Fara Williams, eveneens vanaf de stip. Lange tijd prijkte de 1-1 op het scorebord.

Engeland, dat nog nooit een WK-finale speelde, was met twee ballen op de lat het dichtst bij een voorsprong. Kort voor het eindsignaal werkte verdedigster Laura Bassett de bal via de lat in eigen doel.

Laura Bassett weet zich geen raad na haar eigen doelpunt

Finale

Japan neemt het in de finale in Vancouver op tegen de Verenigde Staten, dat in de andere halve finale Duitsland met 2-0 naar huis stuurde. De finale wordt daarmee een kopie van die van vier jaar geleden. Toen ging Japan als wereldkampioen naar huis.