Guus Hiddink ziet Oranje snel op voorsprong komen tegen Letland
NOS Voetbal

Het is Guus Gelukt, maar twijfels over Oranje blijven

Hoe overtuigend Oranje ook won van Letland (6-0), de Nederlandse kranten zijn er maandagochtend nog niet gerust op dat het lek nu boven is bij het Nederlands elftal. De onduidelijkheid van Guus Hiddink over zijn toekomst speelt daar een voorname rol in.

"De ruime overwinning op Letland neemt de zorgen en de twijfels over het Nederlands elftal niet plotseling weg", schrijft Trouw. Ook De Telegraaf komt tot eenzelfde conclusie. "Ondanks de klinkende zege blijven er vraagtekens rond Oranje hangen en kan het eerste zuchtje tegenwind in het nieuwe jaar weer aanzwellen tot een orkaan."

En de Volkskrant: "De schade van de nederlagen in Tsjechië en IJsland is nog lang niet hersteld, maar het Nederlands elftal voorkwam in elk geval dat Hiddink niet meteen opstapte, zoals hij had aangekondigd bij een gelijkspel of minder."

Het Nederlands elftal deed weer even denken aan de nummer 3 van de wereld

de Volkskrant

Waar de kranten het ook over eens zijn, is dat Arjen Robben en Robin van Persie het elftal op sleeptouw namen en dat Oranje swingde. "Het is Guus Gelukt", meldt De Telegraaf. En "spelers en coach op één lijn", kopt de Volkskrant.

Diezelfde krant gaat verder: "Het Nederlands elftal deed weer even denken aan de nummer 3 van de wereld. Al was Letland, de nummer 99, een ideale opponent voor een galavoorstelling."

Wordt Hiddink adviseur?

Hiddink liet na de wedstrijd in het midden of hij bondscoach blijft. Bij puntenverlies was hij sowieso opgestapt. AD Sportwereld denkt dat de kans aanwezig is dat Hiddink adviseur wordt bij Oranje en dat Danny Blind zijn plaats overneemt.

"De kans is reëel dat de KNVB alsnog een chique oplossing bedenkt, met Hiddink eventueel in een andere, technische adviseursrol. Danny Blind wordt binnen de spelersgroep als een logische opvolger beschouwd, aangezien de huidige assistent al nadrukkelijk het veldwerk op zich nam de afgelopen tijd."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl