NOS Voetbal

Robben: niet groter maken dan het is

Robben: gedaan wat we moesten doen

De 6-0 winst op Letland zorgde voor opluchting bij Oranje, omdat het na enkele slechte wedstrijden onder de nieuwe bondscoach Guus Hiddink eindelijk eens een duidelijke uitslag neerzette. Volgens Arjen Robben moet er nu echter niet al te veel waarde gehecht worden aan de ruime zege.

"We moesten winnen vandaag. Iedereen wist waar het om ging, maar we moeten het ook niet groter maken dan het is", aldus Robben. "Van Letland moeten we thuis gewoon winnen, met ruime cijfers. Dat hebben we gedaan."

"Weet niet of Hiddink blijft"

De belangrijkste consequentie is evenwel dat Hiddink, die aangekondigd had bij puntenverlies op te stappen, voorlopig aanblijft. Toch liet de bondscoach zijn toekomst nog in het ongewisse na het duel. Robben ziet hem graag blijven.

"We zijn met z'n allen ergens aan begonnen, ik wil het graag met z'n allen afmaken. Ik vind het moeilijk om in te schatten of hij in maart nog de bondscoach is. Voor mij kan het beide kanten op."

Andere filosofie

Net als na eerdere wedstrijden onderstreepte Robben dat het Nederlands elftal het moet hebben van hard werken. "Je ziet dat we het moeilijk hebben. Waar dat aanligt? Heb je even?", grapte de aanvaller, die vervolgens wel tot een serieuze opsomming kwam.

"We moeten omschakelen door de verandering van trainer, van filosofie en van werkwijze. We zijn nog geen machine. Daar moeten we aan werken. We moeten weten waar we naartoe willen, dat moet in alle koppies zitten", deed Robben tot slot een bevlogen beroep op vooral zijn jonge teamgenoten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl