Het was de avond van Lionel Messi in Camp Nou. De Argentijn leidde FC Barcelona in de halve finales van de Champions League met twee goals, in de 77ste en 80ste minuut, en een assist naar een 3-0 zege op Bayern München.

Bij zijn tweede goal viel tegenstander Jérôme Boateng bij zoveel overmacht aan klasse pardoes om. Zijn optreden leverde Messi de topscorerspositie in de Champions League op, en veel complimenten.

"Hij maakte het verschil met zijn enorme talent", aldus Bayern-coach Pep Guardiola. "Toen Messi het nodig vond om het verschil te maken, deed hij dat gewoon", zei Bayern-verdediger Mehdi Benatia.

Geen woorden voor

Ook zijn ploeggenoten waren vol lof. "Messi is een speler die je onmogelijk nog met woorden kunt omschrijven", aldus Javier Mascherano. "Je moet gewoon naar hem kijken en hem bewonderen."

"Als hij geïnspireerd raakt, is hij niet meer te stoppen. Dat bleek wel weer vanavond; hij liet weer eens zien hoeveel talent hij heeft", zei Gerard Piqué. "Wat moet ik zeggen over Messi?", vroeg Neymar zich af. "We weten allemaal dat hij de beste is."

Messi versus Ronaldo

Messi loste woensdagavond zijn Portugese rivaal Cristiano Ronaldo weer af als topscorer aller tijden van de Champions League. Hij belandde dankzij zijn twee goals op een totaal van 77 treffers, eentje meer dan Ronaldo. De aanvaller van Real Madrid kwam dinsdagavond in de uitwedstrijd tegen Juventus (2-1) één keer tot scoren.

In het huidige seizoen is Messi nu ook alleen topscorer. Hij maakte al tien goals, één meer dan Ronaldo en Luiz Adriano van Sjachtar Donetsk. Met Héctor Herrera van FC Porto gaf hij ook de meeste assists. Hij bereidde vijf goals voor. 

STER reclame