Teleurstelling bij de Bayern-spelers Robert Lewandowski en Philipp Lahm
NOS Voetbal

Bayern-captain Lahm: dit mag ons niet gebeuren

De teleurstelling was uiteraard groot bij Bayern München na de 3-0 nederlaag bij Barcelona in de halve finale van de Champions League. "We hebben ons drie keer in de counter in de luren laten leggen", mopperde Bayern-aanvoerder Philipp Lahm. "Dat is zuur. Ondertussen hebben wij ook onze kansen gehad. We hebben het ze te makkelijk gemaakt. Dat mag ons niet gebeuren."

"Het eerste doelpunt hebben we ze cadeau gedaan", vond doelman Manuel Neuer, die zich eerder in de wedstrijd onderscheidde met een aantal knappe ingrepen. "Na dat doelpunt sloop er onzekerheid in de ploeg. De individuele klasse van Messi gaf toen de doorslag."

"De enige hoop die voor ons overblijft, is de wedstrijd die we tegen Porto speelde", put de sluitpost moed uit de 6-1 thuiszege op de Portugezen in de kwartfinales.

Bewonderen

De Duitse doelman leek de man van de wedstrijd te worden, maar dat predicaat kwam uiteindelijk toch terecht bij Lionel Messi, de Argentijnse maker van twee goals en voorbereider van een derde. Tot groot genoegen van ploeg- en landgenoot Javier Mascherano. "Hij is een speler die je onmogelijk nog met woorden kunt omschrijven. Je moet gewoon naar hem kijken en hem bewonderen."

"Het was een uitzonderlijke wedstrijd van onze kant", keek Barcelona-verdediger Gerard Piqué terug op het duel. "Bayern heeft amper één keer op ons doel geschoten. Het is niettemin een sterke ploeg. We hebben goed geprofiteerd van onze counterkwaliteiten. Het vertrouwen was er, we bleven erin geloven. Eenmaal in balbezit, speelden we vol op de aanval."

Hij besefte dat hij en zijn ploeggenoten Messi veel dank verschuldigd zijn. "Als hij geïnspireerd raakt, is hij niet meer te stoppen. Dat bleek wel weer vanavond; hij liet weer eens zien hoeveel talent hij heeft."

Machteloos

Dat was Pep Guardiola, de Bayern-coach met het Barcelona-verleden natuurlijk ook bekend. Hij moest machteloos toezien hoe de kleine balgoochelaar het duel naar zich toetrok. "We waren lang op de goede weg. Maar toen toonde Messi zijn kwaliteiten. En hij benut ook zijn kansen. Het wordt moeilijk om de finale te halen, maar we gaan het proberen. Er zijn nog negentig minuten te spelen."

Guardiola: ik kan de spelers niets verwijten

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl