Geniale Messi loodst Barcelona langs Bayern

CL: Barcelona - Bayern München

Barcelona heeft zich een uitstekende uitgangspositie verschaft met het oog op de finale van de Champions League. Aan de hand van de weer geniale Messi werd Bayern München in het eerste halvefinaleduel in de Champions League met 3-0 te kijk gezet. De Argentijn scoorde na rust twee keer en verzorgde de assist voor de derde treffer.

In de zinderende eerste helft, met twee grote kansen voor thuisploeg Barcelona en eentje voor Bayern, was er een hoofdrol weggelegd voor doelman Manuel Neuer. In de twaalfde minuut reageerde hij alert bij een schot van op hem afstormende Luis Suárez en kort voor rust hield hij ook Dani Alves met een prachtige reflex van scoren af.

Bayern, zonder Arjen Robben en Franck Ribéry en met Mario Götze op de bank, kwam goed weg toen Neymar na een voorzet van Suárez zijn inzet via de knie van Mehdi Benatia net naast het doel zag zeilen. Bayern aasde op de counter en was na een kwartier bijna succesvol bij een voorzet van rechts van Thomas Müller, die niet goed op waarde werd geschat door Robert Lewandowski.

Messi slaat toe na rust

De eerste grote kans na rust, na een uur spelen, was voor Ivan Rakitic. Hij kon zelf uithalen, maar koos voor een pass op Neymar en die schoot in zijn haast ruim over. Bayern kreeg daarna wat meer grip op de wedstrijd en drong Barcelona zo nu en dan naar achteren zonder echt grote kansen af te dwingen al had Ter Stegen het nog even lastig met een van richting veranderd schotje van Thiago.

De tijd begon te dringen voor Barcelona als het met een gunstig resultaat naar Bayern af wilde reizen en wie anders dan Lionel Messi verschafte de Catalanen lucht. Eerst verschalkte hij Neuer met een schot met links in de korte hoek en amper drie minuten later nam hij de Duitse doelman opnieuw te grazen, dit keer met een formidabel stiftje met rechts.

Het slotakkoord was voor Neymar die in blessuretijd en na een passje van Messi simpel Neuer het nakijken gaf.