De 21-jarige speler vertrekt naar Manchester United
NOS Voetbal

Depay onder de indruk van eerbetoon

Diep onder de indruk was hij. Amper bijgekomen van zijn droomtransfer naar Manchester United kreeg Memphis Depay van PSV, zijn medespelers, de staf en de Eindhovense aanhang een afscheid dat de aanvaller zich nog heel lang zal heugen. "Ik zal dit nooit vergeten. Fantastisch", stamelde hij onder de indruk van het eerbetoon tijdens het met 2-0 gewonnen duel met Heracles.

Laatste thuiduel

Depay speelde zondag zijn laatste thuiswedstrijd voor PSV. Het werd een bijzondere, want in de 32ste minuut liet hij de bal uit een vrije trap schitterend in het Heracles-doel ploffen. Het was zijn 22ste treffer dit seizoen, waarmee hij de topscorerslijst in de eredivisie aanvoert.

Het 'kind van de club' verruilt Eindhoven voor Manchester. Het is na het WK in Brazilië snel gegaan met de trefzekere aanvaller. "Het is een fantastisch jaar na het WK", keek hij terug op de afgelopen periode. "Het kampioenschap, een droomtransfer en hopelijk ook nog topscorer en een recordaantal punten."

Moederdag

Depay scoorde schitterend in zijn laatste duel in Eindhoven. Het doelpunt droeg hij op aan zijn moeder. "Ik had haar kort voor de wedstrijd nog even gesproken per telefoon. Het was Moederdag en ik had haar nog niet gezien. Ik had beloofd een doelpunt voor haar te maken. Dan is het mooi dat dat zo loopt."

In de 82ste minuut kreeg Depay zijn publiekswissel. Een emotioneel moment voor de jonge speler. "Ik ben sinds mijn twaalfde hier en speel een aantal jaren in het eerste. Geweldig hoe het publiek was. Iedereen rond de club trouwens; supporters, materiaalmannen, de staf, mijn medespelers en iedereen van de jeugdopleiding. Dit zal ik mijn hele leven niet meer vergeten."

Depay: ik zal het publiek nooit vergeten
Cocu: heben Depay een mooi afscheid gegeven

Plezier met elkaar

Eerder in de week had de spelersgroep op het veld Depay al uitbundig met zijn vertrek naar de ploeg van Louis van Gaal gefeliciteerd. Ook dat moment maakte indruk op de aanvaller. "Dat zegt iets over de groep die wij hebben. We hebben plezier met elkaar. Soms fel trainen, maar ook de acceptatie van elkaar. Een 'winning team' en dat hebben we dit seizoen vele malen laten zien."

Topscorer

Trainer Phillip Cocu gunde Depay zondag een mooi afscheid van de fans. "Het kon in deze wedstrijd en hij heeft het verdiend. Mooi dat een heel stadion voor hem gaat staan. Het is een kind van de club en een heel belangrijke schakel voor PSV." Depay is echter nog niet klaar met zijn werk. "Ik wil heel graag topscorer van de eredivisie worden", keek hij met een schuin oog naar de slotwedstrijd van de competitie, bij ADO Den Haag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl