FC Groningen en PEC Zwolle uitgezwaaid

Fans van FC Groningen en PEC Zwolle hebben hun teams uitgezwaaid voor de KNVB-bekerfinale die morgen in Rotterdam wordt gespeeld. Zowel in Groningen als in Zwolle was er aan het eind van de middag bij de stadions van de club een enthousiaste menigte om spelers en coaches succes te wensen en toe te juichen. 

De finale heeft in beide steden tot 'cupkoorts' geleid. In Zwolle is het het tweede opeenvolgende jaar dat de club in de bekerfinale staat. Vorig jaar wist PEC de KNVB-beker ten koste van Ajax te winnen. "Onderweg naar de Kuip met 12MAN", twitterde aanvaller Jody Lukoki, verwijzend naar de steun van de fans. 

FC Groningen stond in 1989 in de finale, maar verloor toen van PSV. Het enthousiasme van de Groningers is groot. De stad is de afgelopen dagen steeds meer groen-wit gaan kleuren. Bakkers verkopen speciale Groningen-koeken en broden. De wedstrijd is morgen op de Grote Markt in het centrum van de stad op schermen te volgen. Daar worden zo'n 10.000 mensen verwacht. Ook in Leek komt een groot scherm. 

STER reclame