Tighadouini wil hogerop (met NAC Breda) Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Hij is dit seizoen één van de smaakmakers van de eredivisie en scoorde al elf keer voor NAC Breda. Adnane Tighadouini wil dan ook hogerop na dit seizoen.

Maar eerst moet het dolende NAC nog worden gered van de nacompetitie. En de aanvaller wil daarmee beginnen tegen Heracles Almelo.

Tighadouini doorliep de jeugdopleiding van Vitesse en werd vervolgens uitgeleend aan FC Volendam en SC Cambuur. Een stap die hem naar eigen zeggen veel heeft gebracht.

"Dat was een goede periode. Je ziet dat heel veel spelers die nu in de top spelen, ook in de eerste divisie hebben gespeeld. Als je kijkt naar Nacer Chadli, Klaas-Jan Huntelaar en Dries Mertens, dat zijn toch grote spelers die bij grote clubs spelen."

Belangrijkste wedstrijd van seizoen

Het duel met Heracles is cruciaal voor de overlevingskansen van NAC, erkent ook Tighadouini. "Dit is een van de belangrijkste wedstrijden van het seizoen, tegen Heracles onze directe concurrent, waarin we drie punten moeten pakken en niks anders."

Maar als dat eenmaal is gebeurd en NAC blijft in de eredivisie, dan kan de rappe aanvaller denken aan zijn eigen toekomst. "De kans is groot dat ik wegga, dat denk ik wel. Maar nu ben ik met NAC bezig. Het is veel mooier dat we erin blijven dan dat we degraderen."

Stand in de eredivisie per 24-04 NOS

STER reclame