Er zitten scheuren in de constructie van de hoofdtribune ANP

De hoofdtribune van het stadion van NAC Breda moet worden gestut. Er zitten scheuren in de constructie. Onderzoek van de gemeente Breda heeft uitgewezen dat de tribune zwaarder wordt belast dan was voorzien. 

Later vandaag wordt de draagkracht van de tribune nog een keer getest. Voor de zekerheid wordt de tribune tijdelijk gestut. Vanmiddag wordt duidelijk of de tribune verantwoord te belasten is. Dan wordt ook besloten of morgen de thuiswedstrijd van NAC tegen Heracles Almelo met een vol stadion kan worden gespeeld.

Betonrot

In 2013 werd ernstige scheurvorming in de constructie van de tribune geconstateerd. Ook zou er sprake zijn van betonrot in het stadion. De gemeente heeft een aantal gebreken laten herstellen, maar heeft nog geen oplossing voor de problemen met de tribune gevonden.

Een half jaar geleden liet de gemeente nog weten dat de veiligheid van het stadion, inclusief de hoofdtribune, bij normaal gebruik niet in het geding was. Er was geen reden om extra maatregelen te nemen, zei de gemeente toen.

'De wedstrijd verschuiven is geen optie'

STER reclame