Rutte benadrukt dat de veiligheid voorop blijft staan bij de berging van de wrakstukken
NOS Nieuws

Rutte bedankt Australische hulpverleners

Premier Rutte heeft Australische hulpverleners bedankt voor hun werk bij het terugbrengen van stoffelijke resten en bezittingen van slachtoffers van de ramp met vlucht MH17. Hij deed dat tijdens een ontmoeting met de hulpverleners in de Australische hoofdstad Canberra.

"Uw inspanningen en vasthoudendheid zijn van onschatbare waarde geweest voor ons bij het vinden en identificeren van de stoffelijke resten en de bezittingen van de slachtoffers", zei Rutte.

Berging

De premier noemde het goed nieuws dat de Onderzoeksraad voor Veiligheid denkt te kunnen beginnen met de berging van de wrakstukken van het ramptoestel in Oost-Oekraïne. Nabestaanden zien zo dat er ontwikkeling blijft in de zoektocht naar de oorzaken en de verantwoordelijken voor de ramp.

"Maar we moeten voorzichtig blijven", waarschuwde Rutte. "Veiligheid moet vooropstaan. We moeten de situatie in het rampgebied van dag tot dag blijven bekijken. We hebben al vaker gezien dat het hier een kwestie is van twee stappen vooruit en een terug."

Rutte spreekt in Australië over MH17 onderzoek

De premier plantte ook nog een boom met zijn Australische ambtgenoot Abbott, als symbool van de goede betrekkingen tussen beide landen. Later vliegt hij naar Sydney, voor een ontmoeting met Nederlandse zakenmensen in Australië.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl