Twentenaar Renato Tapia (l) in duel met Bart Ramselaar van FC Utrecht

FC Utrecht veilig na zege op FC Twente

FC Utrecht is in veilige haven beland door thuis met 1-0 te winnen van FC Twente, dat op zijn beurt de kansen om zich te plaatsen voor de play-offs om Europees voetbal zag slinken.

Na een aarzelend begin trok Twente het initiatief naar zich toe en dat leverde voor de rust een handvol kansen op. Zo raakte Youness Mokhtar de paal, trof Luc Castaignos uit de rebound de op de lijn staande Kai Heerings en stuitte Hakim Ziyech na een solo op doelman Robbin Ruiter.

Haller weer belangrijk

Utrecht kon voor de pauze slechts sporadisch overtuigen, maar oogde in de tweede helft feller. Dat leidde al na tien minuten tot de 1-0 van Sébastien Haller, die raak schoot uit een doorgekopte hoekschop.

De Fransman was even later ook dicht bij een tweede Utrechtse treffer, maar nu bracht doelman Nick Marsman redding voor de Tukkers.

Nadat ook Timo Letschert een kans om de score te verdubbelen niet had weten te verzilveren (hij zag zijn schot voorlangs het Twentse doel gaan) was het gedaan met de Utrechtse dadendrang.

Kansen Twente

Twente bleek namelijk nog energie te hebben voor een slotoffensief en dat leverde een reeks kansen op. Ruiter stopte een vrije trap van Ziyech en zag inzetten van Andreas Bjelland tot zijn opluchting over zijn doel gaan.

Bij een volgende poging passeerde Bjelland Ruiter wel, maar nu bracht Mark van der Maarel redding op de doellijn.