Roland Alberg (l) opende uit een strafschop de score ANP

ADO Den Haag heeft thuis in een pover duel met 2-0 gewonnen van FC Utrecht. De Hagenaars namen door hun tweede zege op rij nog meer afstand van de gevarenzone in de eredivisie.

In de eerste helft was het meeste balbezit voor ADO Den Haag, maar de schaarse kansen waren eerlijk over beide ploegen verdeeld.

Namens ADO schoot Aleksandr Iakovenko in het zijnet en Thomas Kristensen rakelings langs de kruising. Aan de andere kant stopte doelman Martin Hansen gevaarlijke kopballen van Timo Letschert en Gevero Markiet. 

ADO slaat na rust toe

Ook na de pauze waren de kansen schaars. Ruim een kwartier voor tijd had ADO een penalty nodig om de ban te breken en het bijna knikkebollende publiek wakker te schudden.

Nadat Willem Janssen bij een inzet van Danny Bakker de bal tegen zijn arm had gekregen, benutte Roland Alberg ook zijn vierde strafschop van het seizoen.

Utrecht ging nog op zoek naar de gelijkmaker en Sébastien Haller kreeg een aardige kans, maar in de slotfase besliste ADO de wedstrijd. Net na in de ploeg gekomen te zijn schoot Gervane Kastaneer tussen de benen van doelman Robbin Ruiter door raak. Het was de eerste treffer in Haagse dienst voor de 18-jarige aanvaller. 

STER reclame