Schreuder: gewoon je ding blijven doen

Voor FC Twente eindigde een week vol teleurstellingen toch nog met een lichtpuntje. Met een 3-1 zege op Go Ahead Eagles werd een punt gezet achter een bewogen week, waarin de ploeg opnieuw drie punten in mindering kreeg en het op pijnlijke wijze de bekerfinale misliep.

"Ik ben ontzettend trots op die jongens, dat ze na zo’n week met alle tegenslagen dit voor elkaar krijgen", sprak FC Twente-trainer Alfred Schreuder. "En dan heb ik het er nog niet eens over of het voetballend goed was, maar we hebben in ieder geval een team gevormd."

Halverwege de eerste helft kwamen de geplaagde Tukkers op achterstand, maar die werd door Hakim Ziyech ongedaan gemaakt. "Op dat moment (van de 1-0, red.) denk je wel eventjes: daar gaan we weer. Maar je weet ook dat we dan nog genoeg tijd hebben", aldus Schreuder, die Renato Tapia de 1-2 en 1-3 voor zijn rekening zag nemen.

Hoofd

Schreuder: "We kunnen hier verder mee en het voetbal zie je soms beter worden. Het gaat erom hoe je jezelf in je hoofd houdt nu. Je moet je hoofd erbij houden door je ding te blijven doen en aan het team te blijven denken. En je proberen af te sluiten van hetgeen er allemaal gebeurt. Daar hebben we vandaag wel op gehamerd. Maar dat is al moeilijk zat voor ons."

De voorbereiding op de wedstrijd in Deventer verliep alles behalve vlekkeloos. "Zelfs gisteren was het nog lastig om je af te sluiten, omdat je met spelers nog praat over wat er aan de hand is. Omdat het heel dichtbij komt. En dat is gewoon triest. Je kan maar één ding doen: een team uitstralen en drie punten halen."

Ontslagen

Zonder in detail te willen treden, gaf Schreuder toe dat hij met de spelersraad bijeen was gekomen om te spreken over de ontslagen binnen de club. Schreuder zou zelfs het idee hebben geopperd om als selectie op te draaien voor het salaris van de ontslagen koffiejuffrouw.

"Je merkt dat dat heel veel met jongens doet. Ontslagen doen nog veel meer met de mensen dan drie punten in mindering krijgen. Het is triest dat ook clubiconen ontslagen worden. Dat doet ook wat met ons."

STER reclame