Michiel Kramer scoort in blessuretijd

Kramer kopt ADO in extra tijd langs Excelsior

ADO Den Haag heeft zijn eerste uitzege van het seizoen geboekt. Michiel Kramer kopte zijn ploeg in Rotterdam in blessuretijd langs Excelsior: 3-2. ADO passeerde Excelsior op de ranglijst, heeft nu één punt meer dan de Rotterdammers en vijf punten meer dan nummer zestien NAC Breda.

De ploegen maakten er in de eerste helft niet bepaald een voetbalfeest van. Er ging aan beide kanten veel mis, het tempo lag te laag en kansen waren schaars. ADO had licht de overhand en dacht al snel op voorsprong te komen. De treffer van Timothy Derijck werd echter afgekeurd omdat de verdediger een duw uitdeelde.

Halve finales beker

Excelsior speelt woensdag in de halve finales van het bekertoernooi tegen FC Groningen en de ploeg wekte af en toe de indruk al met die wedstrijd bezig te zijn. De Rotterdammers werden in de eerste helft maar twee keer gevaarlijk. Een schot van Adil Auassar ging naast en doelman Martin Hansen keerde een schot van Tom van Weert.

Aleksandr Iakovenko (l) en Gianni Zuiverloon nemen Ninos Gouriye in de tang
    Bas Kuipers in duel met Gianni Zuiverloon
    Michiel Kramer in duel met Adil Auassar
    Michiel Kramer viert zijn openingstreffer
    Tom van Weert baalt van het verlies tegen ADO Den Haag

Den Haag was geregeld op de helft van Excelsior te vinden en kwam na gemiste kansjes voor Aaron Meijers en Aleksandr Iakovenko verdiend op voorsprong. Clubtopscorer Michiel Kramer maakte zijn vijftiende treffer van het seizoen door uit een vrije trap van Iakovenko raak te koppen.

Herstel na rust

Excelsior herstelde zich na rust. De thuisploeg speelde een tempo hoger, zocht meer de aanval en ADO had moeite om nog onder de druk uit te komen. Na een uur sloeg Excelsior in korte tijd twee keer toe. Auassar maakte na een mooie aanval gelijk en vier minuten later schoof Ninos Gouriye de 2-1 binnen.

ADO maakte een verslagen indruk, maar toch kwam de ploeg nog langszij dankzij een prachtig schot in de kruising van Roland Alberg. Dat gaf ADO weer hoop en nadat Van Weert een goede kans voor Excelsior gemist had, kopte Kramer in de extra tijd de 3-2 binnen.