NOS Voetbal

De Boer: niet genoeg gevochten voor titel

Op bezoek bij FC Utrecht moest Ajax genoegen nemen met een punt. Mocht de titelrace bij het ingaan van de 29ste speelronde nog niet beslist zijn, dan is dat nu wel het geval. Dat besefte ook Frank de Boer, die meende dat zijn ploeg in de Galgenwaard de meeste aanspraak op de zege maakte.

"Ik denk dat het voor FC Utrecht voelt als een overwinning en voor ons als een nederlaag", sprak De Boer na het 1-1 gelijkspel. "Wij hebben gecontroleerd en zij kregen pas in de tachtigste minuut hun eerste grote kans. Wij moeten onszelf verwijten dat het 1-1 wordt, want we zijn de bovenliggende partij geweest."

Vooral in aanvallend opzicht lieten de Amsterdammers het volgens De Boer afweten. "Verdedigend hebben we het goed gedaan, maar we hebben de bal niet in het netje gekregen. Ik geef ons optreden een 6,5 en dat is veel te weinig gezien onze kwaliteiten."

Als we het jaar tot nu toe evalueren, dan moet je stellen dat veel jongens niet hun normale, verwachte niveau gehaald hebben.

Frank de Boer

Met nog vijf speelronden op het programma bedraagt de voorsprong van PSV tien punten. Het heeft er alle schijn van dat De Boer als trainer van Ajax voor het eerst naast het kampioenschap gaat grijpen.

"Ik kan niet zeggen dat het beter is dan vorig seizoen. Misschien hebben we qua niveau een stapje teruggedaan. Als we het jaar tot nu toe evalueren, dan moet je stellen dat veel jongens niet hun normale, verwachte niveau gehaald hebben", sprak De Boer duidelijke taal.

"Als je het allemaal bij elkaar optelt, dan verwacht je dat deze groep heel attractief speelt en om het kampioenschap vecht. Dat hebben we te weinig gedaan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl