Davy Klaassen
NOS Voetbal

Klaassen: we spelen niet bij een amateurclub

De opluchting was groot in het Ajax-kamp. De benauwde (1-0) zege op ADO Den Haag kwam, na de dramatische uitschakeling in de Europa League door Dnjepr Dnjepropetrovsk, voor de Ajacieden als een bevrijding. Davy Klaassen claimde de treffer, maar gaf wel toe dat een tegenstander de bal nog had beroerd. "De tweede helft kwamen we er niet meer doorheen. Dan is de opluchting uiteindelijk groot."

Dat het publiek in de tweede helft het ongenoegen duidelijk liet blijken, was Klaassen maar ook trainer Frank de Boer wel opgevallen. "Dat hoor je wel. Terecht", meende Klaassen over de onvrede in de ArenA. "We spelen niet bij een amateurclub. We moeten gewoon presteren."

De Boer was het ook zat

Frank de Boer gaf het publiek gelijk. "Ik heb niet meegefloten, maar was het ook zat", grinnikte hij. "Je wilt spektakel zien en daar moeten wij voor zorgen. Zij komen om te verdedigen en wij waren niet bij machte de muur te slechten. Ik miste de gretigheid, de felheid'', zei de trainer, die met de drie punten verschrikkelijk blij was. "Feyenoord morst geen punten en staat op acht punten. Wij moeten minimaal tweede worden. Dan zijn elke drie punten belangrijk."

Mirakel

De achterstand op koploper PSV bedraagt nog acht punten voor Ajax. "Een kampioenschap zou een mirakel zijn'', keek De Boer vooruit naar de volgende speelronde over twee weken. PSV gaat dan naar FC Twente. ''Wij moeten niet naar PSV kijken. Wij moeten gewoon zelf alles winnen. Dan moet het wel beter dan vandaag", gaf De Boer toe. "Het kan nog wel, maar het wordt wel heel erg moeilijk", voegde Klaassen eraan toe.

Trainer Henk Fraser baalde. ADO Den Haag gaf volgens hem in de slotfase een punt weg. "Ik had het gevoel dat Ajax niet veel creëerde. Maar ze zijn ook goed in dode spelmomenten. In deze fase is elke nederlaag vervelend. Als je er dichtbij bent, doet dit wel pijn."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl