Giedo van der Garde trof een schikking met Sauber
NOS Sport

Deal tussen Van der Garde en Sauber

Er is een einde gekomen aan het gevecht in de rechtszaal tussen Formule 1-coureur Giedo van der Garde en renstal Sauber. Van der Garde en Sauber hebben een schikking getroffen.

Op zijn Facebook-pagina schrijft Van der Garde: "Uit respect voor de autosport en de Formule 1 in het bijzonder, heb ik er vanaf gezien om dit weekend aan de start te verschijnen bij de grand prix van Melbourne. Dat is een erg moeilijke beslissing. Mijn management zal na het weekend de gesprekken met Sauber voortzetten om tot een goede uitkomst voor beide partijen te komen."

Beslaglegging

Van der Garde had al drie rechtszaken gewonnen tegen Sauber en de renstal werd door de Australische rechter dan ook verplicht om er alles aan te doen om Van der Garde zondag te laten starten bij de grand prix van Melbourne.

Omdat die medewerking er niet kwam, dreigde Van der Garde met beslaglegging op alle bezittingen van Sauber. De zitting daarover zou vanochtend plaatsvinden, maar bleek dus niet meer nodig omdat beide partijen (voorlopig) tot een schikking zijn gekomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl