Het is onzeker of de toekomst van Giedo van der Garde nog in de Formule 1 ligt
NOS Sport

Van der Garde: dit is heel teleurstellend

Giedo van der Garde is zeer verrast dat Sauber voor volgend seizoen de keuze op de Braziliaan Felipe Nasr heeft laten vallen. De Nederlander sluit nu niet uit de Formule 1 de rug toe te keren.

"Dit is heel teleurstellend en onverwacht, vooral omdat het team steeds positief was naar mij toe", laat Van der Garde weten in een reactie. Hij was dit seizoen testrijder voor Sauber, waar hij na een jaar hoopte een van de tweede vaste coureurs te worden.

"Ik ga nu kijken wat mijn toekomst is binnen de F1 of elders in de racerij", aldus Van der Garde, die in 2013 in dienst van het Formule 1-team van Caterham reed. Dat seizoen reed hij niet in de punten.

Iedereen was er vrijwel zeker van dat Van der Garde voor Sauber ging rijden.

NOS-commentator Louis Dekker

Volgens NOS-commentator Louis Dekker kwam het nieuws als een volslagen verrassing. "Iedereen was er vrijwel zeker van dat Van der Garde komend seizoen voor Sauber ging rijden. Maar het team zwichtte in één week voor twee andere rijders, omdat zij met grote zakken geld zwaaiden."

Sauber verzekerde zich eerder van de 24-jarige Zweed Marcus Ericsson, die net als Nasr veel investeerders achter zich heeft.

Geen plan B

"Van der Garde nam een risico door op één paard te wedden en dat is hem nu fataal geworden", aldus Dekker, die de gedachte wel snapt. "Van der Garde dacht zeker te zijn van zijn stoeltje, maar je moet altijd rekening houden met dit scenario. Hij heeft geen plan B."

"Force India en Lotus hebben hun team voor komend seizoen niet niet rond, misschien ligt daar nog een kans voor hem."

Niet onmisbaar

Toch vind Dekker dat Van der Garde ook naar zichzelf moet kijken. "Het is pijnlijk, maar uiteindelijk kun je zeggen: hij is gewogen en te licht bevonden. Hij deed nooit verkeerde dingen. Maar hij heeft zichzelf nooit onmisbaar gemaakt."

Nederland heeft met Max Verstappen in elk geval één coureur in de Formule 1 in 2015. De 17-jarige Limburger zal uitkomen voor Toro Rosso. Hij wordt de jongste coureur aller tijden in de koningsklasse van de autosport.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl