Studio Voetbal 15 maart 2015 NOS

Feyenoord kan volgend seizoen de beschikking krijgen over een illuster spitsenduo: Dirk Kuijt en John Guidetti. Beide oud-spelers zijn volgens Martin van Geel serieuze opties. De gasten aan tafel bij Studio Voetbal waren zondagavond verdeeld over dat vooruitzicht, en over andere kwesties.

"Terug in de tijd", aldus Jan Mulder over de eventuele terugkeer van Kuijt en Guidetti naar De Kuip. "Mijn keus zou het niet zijn." Arno Vermeulen heeft een andere mening: "Heel erg slim. Als je voor weinig geld twee van deze spelers kunt binnenhalen, moet je dat doen."

'Kuijt moet aanvalsleider Feyenoord worden'

Kenneth Perez vraagt zich af wie er in de spits komt te staan. "Ze zijn allebei spits. Kuijt moet de aanvalsleider worden, niet Guidetti. Ik zie Kuijt graag in de punt van de aanval. Aan hem moet je je spel aan ophangen."

"Kuyt gaat van rechts spelen", aldus Co Adriaanse. "Guidetti kan dan in de spits en Boëtius of Manu op links. Immers moet dan worden verkocht, zodat Toornstra op tien kan spelen, zijn beste positie. Kazim-Richards is ook transfervrij. Die kunnen ze nemen als pinchhitter."

'Kuijt aanvalsleider Feyenoord, niet Guidetti'

Een andere keuze die de leiding van Feyenoord moet maken, is die voor een nieuwe trainer. De assistenten Jean-Paul van Gastel en Giovanni van Bronckhorst zijn de belangrijkste kandidaten om Fred Rutten aan het einde van dit seizoen op te volgen. 

"Je neemt sowieso een risico met het aanstellen van een nieuwe trainer", aldus Perez. "Dan kan je net zo goed een risico nemen met deze jongens."

"Veel clubs kiezen tegenwoordig voor jonge trainers zonder ervaring," aldus Adriaanse. "De vraag is wie er hoofdtrainer wordt. Jean-Paul of Giovanni. Of allebei. Ik lees steeds Jean-Paul, maar ik zou het niet weten."

'Huntelaar moet je opstellen'

Bondscoach Guus Hiddink maakt komende vrijdag zijn selectie bekend voor de komende interlands tegen Turkije op 28 maart en Spanje op 31 maart. Met de afwezigheid van de geblesseerde Robin van Persie is de vraag wie de spitspositie gaat innemen. Bas Dost is in vorm bij VfL Wolfsburg, Klaas-Jan Huntelaar scoorde twee keer voor Schalke 0-4 tegen Real Madrid en Luuk de Jong doet het goed bij PSV.

"Ik zou Huntelaar nemen", aldus Adriaanse. "Bas Dost zou als breekijzer kunnen fungeren."

Vermeulen sluit zich daarbij aan. "Natuurlijk Huntelaar. Die was zo goed tegen Real. Die moet je opstellen."

Prachtgoal Huntelaar tegen Real Deze video is alleen in Nederland te bekijken.
'Huntelaar moet in spits Oranje'

'Lijkt op einde Kishna bij Ajax'

Bij Ajax maakte Frank de Boer de keuze om Ricardo Kishna niet mee te nemen naar het duel met sc Heerenveen. De Boer was niet tevreden over de warming-up van Kishna tegen Dnjepr Dnjepropetrovsk en ging daarover in gesprek met de linksbuiten. 

"De Boer zei: ik overweeg je niet mee te nemen", aldus Vermeulen. "Dan neem je me maar niet mee, zei Kishna toen. Zo is het gegaan." 

"Als het zo gebeurd is, heeft hij zijn straf gehad", reageerde Adriaanse. "Hij moet vanaf maandag gewoon weer goed meetrainen."

Kishna's zaakwaarnemer Mino Raiola liet in een reactie weten dat de emmer wat hem betreft vol begint te raken. Vermeulen: "Raiola heeft al eens eerder olie op het vuur gegooid. Dit lijkt op het einde van Kishna bij Ajax."

Raiola: niet de druppel, maar emmer Kishna wel vol
De Boer: heb geen problemen met Kishna
Adriaanse over Kishna: mondigheid is prima

STER reclame