Veltman verrast over eenvoudige zege op Heerenveen

Joël Veltman miste donderdag tegen Dnjepr Dnjepropetrovsk (1-0 verlies) een enorme kans, maar trof zondag tegen sc Heerenveen (1-4) wel het net. Hij scoorde zelfs twee keer. In de 35ste minuut schoot hij in eigen doel (1-2) en drie minuten later maakt hij de 1-3. Het werd uiteindelijk 1-4.

Met zijn twee doelpunten werd Veltman de eerste Ajax-speler sinds André Bergdølmo op 31 maart 2002 (3-1 nederlaag bij Vitesse) met een goal in het eigen en vijandelijke doel tijdens een eredivisieduel. Hoewel Mark Uth juichend wegliep na de treffer van Heerenveen, gaf Veltman toe dat hij de laatste tik gaf. "Ik probeer de bal weg te werken voor Uth, maar schiet hem binnen. Gelukkig zet ik het recht. Een lekker gevoel, zeker ook na die kans in de Europa League." 

Coach Frank de Boer erkende het belang van de derde Ajax-goal, van Veltman. "Voor die goal van Heerenveen waren we heer en meester. Gelukkig maken we snel de 3-1. Ik heb een goed Ajax gezien. Het eerste halfuur was erg goed met veel dreiging achter hun laatste linie. Daar hebben we veel op gehamerd en dat kwam er nu uit."

De Boer zag een goed Ajax in Heerenveen

STER reclame