Boer twijfelt: stoppen of doorgaan?

De WK sprint zouden zomaar het laatste grote toernooi van Margot Boer kunnen zijn. De 29-jarige schaatsster van Team Continu twijfelt over haar toekomst.

"Ik heb nog geen beslissing genomen", zegt Boer. "Na dit toernooi ga ik er verder over nadenken. Ik ben wel wat studies begonnen, kijken wat ik interessant vind."

Nieuwe energie

Boer won vorig jaar twee bronzen medailles bij de Spelen in Sotsji; op de 500 en 1.000 meter. Aan het begin van dit na-olympische jaar had ze zich voorgenomen dat dit haar laatste seizoen zou worden.

"Maar dit seizoen was super met ons team, daar krijg ik weer energie van. En ook van de toernooien", vertelt Boer. "Eerst wil ik een mooi WK rijden en waarschijnlijk ga ik dan door."

Margot Boer tijdens een training in IJspaleis Alau voor de WK sprint ANP

Medaillekansen?

Tijdens de WK afstanden kreeg Boer buikgriep, waardoor ze zich niet optimaal kon voorbereiden op de WK sprint. "Ik wil mijn carrière mooi afsluiten en heb het idee dat dat dit jaar niet gaat lukken."

Een podiumplaats zou voor Boer dan ook een verrassing zijn. "Een heel kleine kans. Ik moet afwachten wat het lijf doet. Als het wel mijn laatste WK is, wil ik alles geven. Zo ga ik aan de start staan."

STER reclame