Studio Voetbal 22 februari 2015
NOS Voetbal

'Niets geleerd van rellen Nancy'

Het was een week van uitersten voor Feyenoord. Rellende supporters in Rome en een 1-1 gelijkspel tegen AS Roma. En een waardeloze eerste helft tegen Excelsior (0-2 achter) en herstel in het tweede bedrijf (3-2). "Feyenoord was heel slecht", stelde Pierre van Hooijdonk in Studio Voetbal. "Als die rode kaart niet was gevallen, had Excelsior nog gewonnen. Feyenoord creëert heel moeilijk kansen."

Colin Kazim-Richards maakte in Rome de enige goal en was ook tegen Excelsior vanaf de strafschopstip trefzeker. "Wat mij heeft gestoord, is dat die jongen afgeserveerd is door verschillende roeptoeters en die hebben geen trek om zijn waarde nog een keer te bekijken", aldus Van Hooijdonk. "Hij is een aanspeelpunt voor anderen. Vraag Moisander, Veltman, Bruma en Rekik maar wat ze van hem vinden."

"Zo net na carnaval mag je mij een roeptoeter noemen", reageerde Willem Vissers. "Hij mist te veel kansen, hoewel daar de laatste tijd weinig op is aan te merken. Hij maakt wel oorlog. Tegen Excelsior slaat hij gewoon iemand in het gezicht en mag hij blijven staan. Hij maakt letterlijk oorlog."

'Vraag Veltman en Bruma wat ze van Kazim vinden'

Buiten het veld maakten supporters van Feyenoord oorlog, in Rome. Algemeen directeur Eric Gudde weigerde de verantwoordelijkheid te nemen voor het wangedrag van de fans. "Hoe lang hoor je dit al?", vroeg Advocaat zich af. "Dat is iets te makkelijk", vond ook Vissers over de woorden van Gudde. "Als club kan je niet zomaar zeggen dat het niet je verantwoordelijkheid is. De communicatie tussen club en supporters is heel slecht."

"Men heeft niks geleerd van het duel met Nancy (in 2006, red)", aldus Youri Mulder. "Je weet dat er supporters komen met stadionverboden. Je moet zo'n groep buiten de stad neerzetten. Zet Lee Towers op het podium en houd die gasten buiten de stad."

'Niks geleerd van Nancy'

Waar in Italië en Nederland de rellen in Rome de media domineerden, blijft Louis van Gaal opzien baren in Engeland, met uitspraken vooral. Want met een budget dat vele malen hoger ligt dan dat van bijvoorbeeld Feyenoord is ook het voetbal van Manchester United niet van grote schoonheid en de prestaties ook niet met een vierde plek in de Premier League. "Als je 200 miljoen hebt uitgegeven, moet je niet klagen, maar gewoon bij de eerste twee staan", aldus Dick Advocaat.

"Ik was overtuigd van snel succes", aldus Van Hooijdonk. "Maar inmiddels heeft hij een halfjaar kunnen trainen en is het spel teleurstellend."

"Hij is een fantastische coach", zei Vissers. "Maar hij is wel afgestapt van het aanvallende voetbal en het opleiden. De kritiek in de Engelse pers is ook dat hij te belerend is. Daar moeten ze aan wennen. En het voetbal is niet om aan te zien. Ze noemen hem niet voor niets Long Ball Louis."

'Van Gaal stelt teleur met Manchester United'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl