Ajax-trainer Frank de Boer was blij met het optreden van zijn vleugelaanvallers ANP

Ajax-trainer Frank de Boer kon eindelijk weer eens genieten van zijn ploeg. De Amsterdammers zochten de afgelopen weken naar hun vorm en vonden die tegen FC Twente. Dat resulteerde in een 4-2 overwinning.

De Boer: "Ik denk dat er hele mooie momenten zijn geweest. Dat is waarom je trainer of supporter bent geworden van een club, om dat soort momenten te zien."

Met name de buitenspelers Ricardo Kishna en Anwar El Ghazi hadden het op de heupen. Ze zorgden voortdurend voor dreiging. Kishna scoorde bovendien twee keer en gaf een assist.

"Zij maken vandaag het verschil", zei De Boer. "We weten dat ze ongelofelijk veel talent hebben. De ene keer komt dat er meer uit als de andere keer. Ze zijn nog jeugdig, het gaat met ups en downs. Vandaag was het duidelijk up."

De Boer roemt de jonge spelers in zijn team

Ik weet dat ik het kan. Maar dat moet ik wel wekelijks laten zien.

Ajax-speler Ricardo Kishna

"Dit is wat een buitenspeler moet leveren", sprak Kishna na de wedstrijd. "Ik weet dat ik het ook kan. Maar dat moet ik wel wekelijks laten zien." De man van de wedstrijd zag zijn collega op de andere flank, El Ghazi, ook excelleren.

"We zaten er lekker in, we hebben voor veel gevaar gezorgd. Ik heb het gevoel dat we stappen maken, dat we meer aanvallen en kansen creëren. Als we deze lijn doortrekken moet het wel goedkomen", aldus Kishna.

Kishna: dit is wat een buitenspeler moet leveren

Derde verlies FC Twente

FC Twente verloor voor de derde keer op rij. "En ze waren alle drie niet nodig", volgens trainer Alfred Schreuder. "Je weet dat je het moeilijk krijgt als je naar Ajax gaat. Maar we waren vandaag bij vlagen misschien wel de bovenliggende partij. Ik vind het dan ook een geflatteerde nederlaag."

Punt van aandacht voor Schreuder is de verdediging. Zijn ploeg kreeg in de laatste drie wedstrijden negen goals tegen. "Dat is te veel voor Twente, maar dat geldt voor ieder team. Dat breekt ons vandaag op. Ons spel ziet er prima uit, maar we moeten meedogenlozer worden in het verdedigen."

Schreuder: bij vlagen bovenliggende partij

STER reclame