Matchwinner Ricardo Kishna en Anwar El Ghazi vieren de 3-2. FC Twente-doelman Sonny Stevens en Daryl Lachman treuren.

Ajax is thuis FC Twente de baas

Ajax heeft in de eigen Arena een 4-2 overwinning geboekt op FC Twente, dat zijn derde nederlaag op rij incasseerde en op de ranglijst weer een plaats zakte. De Enschedeërs staan nu achtste. Nummer twee Ajax kijkt nog altijd tegen een achterstand van twaalf punten op koploper PSV aan.

Jesús Corona zette Twente al na zes minuten op voorsprong door raak te koppen uit een voorzet van Hakim Ziyech. Ajax had vervolgens slechts tien minuten nodig om zijn achterstand om te buigen in een voorsprong.

Ajax buigt achterstand om

Ricardo Kishna slingerde de bal vanaf de linkervleugel voor, waarna de inlopende Nick Viergever ter hoogte van de penaltystip hard raak schoot. Riechedly Bazoer tekende voor de 2-1. Hij nam een voorzet van Daley Sinkgraven aan met de borst en scoorde beheerst met links.

Hedwiges Maduro staat tussen de fans in vak 425
    Riechedly Bazoer viert de 2-1
  • ANP
    Ricardo Kishna
  • ANP
    Riechedly Bazoer zet Ajax op voorsprong: 2-1

In het vervolg van de eerste helft waren Mike van der Hoorn, die al snel in het veld was gekomen om de nog niet topfitte Joël Veltman te vervangen, en Bazoer dicht bij succes voor Ajax. Aan de andere kant moest doelman Jasper Cillessen onheil voorkomen bij kansen van Renato Tapia en Andreas Bjelland.

Kishna beslist duel

Kort na rust moest Cillessen weer in actie komen toen Luc Castaignos voor hem opdook. Hij keerde de inzet van de aanvaller, maar kon niet voorkomen dat Ziyech uit de rebound op fraaie wijze voor de 2-2 tekende.

Puntenverlies bleef Ajax echter bespaard, want Kishna maakte de 3-2 (na geschutter van Ter Avest in de verdediging) en de 4-2. De laatste treffer had een gouden randje, want het was het 5.000ste doelpunt van Ajax in de eredivisie. De Amsterdammers haalden als eerste club deze mijlpaal.